آپلود عکس آپلود عکس آپلود عکس _Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="468" height="60" menu="true" scale="exactfit"> Make your flash banner free online Make your flash banner free online اطلاعیه برگزاری کلاسهای آموزشی
مدیریت امور شیلات و آبزیان آذربایجان شرقی
تکثیرو پرورش آبزیان و فعالیتهای شیلاتی

اطلاعیه

        با توجه به استقبال همشهریان عزیز درخصوص برگزاری کلاسهای آموزشی شیلاتی مدیریت شیلات و آبزیان استان درنظردارد در تاریخ 25 و 26 مهر ماه کلاس آشنایی با تکثیرو پرورش زالوی طبی به مدت 2 روز وکلاس آشنایی با پرورش ماهیان سرد آبی از تاریخ 27و28و29 مهرماه به مدت سه روز برگزارنماید علاقه مندان میتوانند جهت ثبت نام و حضوردرکلاسهای فوق به آدرس ذیل مراجعه نمایند  

 

         

 

تبریز خیابان عباسی ایستگاه حاجی هاشم روبروی پارک چشم انداز مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان تلفن      81 - 35276280




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

      پرورش قورباغه 

      کشور ما با داشتن شرایط آب و هوایی مساعد برای پرورش گونه های تجاری قورباغه از این پتانسیل و ظرفیت برخوردار است که به جمع کشورهای بزرگ تولید و صادرکننده این جانور بپیوندد. وجود نواحی گرم و مرطوب در جنوب و مرطوب و معتدل در شمال کشور، بهره مندی از تالاب ها و آبگیرهای بسیاری در کشور و امتیازات مثبتی از قبیل فراوانی بالای غذای زنده برای تغذیه ی این جانور این امکان را برای کشور فراهم ساخته است که بتواند موفق تر از بسیاری کشورها در این صنعت و تجارت پررونق حضور یابد.

اهداف پرورش 
      صادرات گوشت این جانور به صورت تازه، منجمد و کنسروی، تهیه چرم از پوست، تولید کودهای کمپوست با کیفیت بالا از اندام های داخلی و کمک به کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، اشتغال زایی، صادرات و درآمدزایی و... 

فیزیولوژی و طبقه بندی علمی 
       قورباغه جانوری است از رده ی دوزیستان (Amphibia) و راسته ی بی دمان (Anura). اندام های خلفی آن طویل اند که باعث جهش حیوان در حرکت شده و نیز حیوان به وسیله ی این اندام های طویل به خوبی در آب شنا می کند. قلب قورباغه ۳ حفره ای و متشکل از ۲ دهلیز و ۱ بطن است. در دهان قورباغه دو سوراخ کوچک اضافی دارد که با کیسه های صوتی در ارتباط هستند. قورباغه ها لقاح خارجی دارند. نوزاد قورباغه در موقع خروج از تخم کاملا آبزی است و در آب های راکد میزیدو پس از دگردیسی می تواند در خاک نیز زندگی کند. قورباغه بالغ باید برای تنفس به سطح آب بیاید اما می تواند چند دقیقه زیر آب بماند و اکسیژن محلول در آب را از راه پوست و خصوصا پوست نواحی خلفی مثل لگن جذب کند. 
تفاوت قورباغه ها با وزغ ۱- وزغ حرکت جهشی ندارد ۲ – مردمک چشم وزغ ها عمودی ولی در قورباغه ها گرد است. ۳- قورباغه ها معمولا بدن نرم و مرطوب دارند و در نزدیکی آب ها زندگی می کنند ولی وزغ ها پوست خشک و زگیل مانند دارند. 

گونه های دارای ارزش تجاری 
     درجهان از سرده ی Rana چند گونه از نظر مصرف انسانی ارزش بالاتری دارند که شامل: قورباغه پلنگی (Rana pipiens)، قورباغه سبز (Rana clamitans)، قورباغه اردک ماهی (Rana palustrist) و قورباغه بزرگ آمریکایی (Rana catesbeiana)، می شود. همچنین قورباغه مردابی (Marsh frog) که در ایران و به خصوص مرداب انزلی به وفور یافت می شود نیز دارای ارزش تجاری و غذایی بالایی است. از قورباغه بزرگ آمریکایی به جهت درشت اندامی از تمام بدنش جهت مصارف تغذیه ای استفاده و در گونه های دیگر فقط از ران آنها استفاده می شود. 
در ادامه به معرفی ۲ گونه قورباغه مردابی و قورباغه بزرگ آمریکایی می پردازیم. 



قورباغه مردابی Marsh Frog 
اسم علمی: Rana ridibundus 
طول قورباغه بالغ: حداکثر ۱۷ سانتی متر، نرها حدود ۱۲ سانتی متر 
وزن قورباغه بالغ تا ۵۰۰ گرم 
گسترش جغرافیایی: این گونه در اکثر نقاط دنیا پراکندگی دارد و گونه ای جهان شمول است و از نظر خوراکی و تجاری گونه ای بسیار مهم به شمار می آید. 
تولیدمثل و تخم گذاری: در فصل بهار و آب های کم عمق 
تعداد تخم: حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ تخم که بسته به سن و جثه متغیر است. 
رشد و تغذیه: تغذیه در دوره لاروی از بی مهرگان و گیاهان آبزی است و پس از دگردیسی از حشرات، کرم های خاکی، عنکبوت ها و... 


قورباغه بزرگ آمریکایی: American Bullfrog 
اسم علمی: Rana catesbeiana 
طول قورباغه بالغ ماده: ۱۵-۹ سانتی متر (در بعضی موارد تا ۲۰ سانتی متر) 
گسترش جغرافیایی: این قورباغه بومی نواحی آمریکای شمالی است و هم اینک در بسیاری از نواحی جهان مثل: آسیا جنوب آمریکا و اروپا یافت می شود. 
تولیدمثل و تخم گذاری: اواخر بهار و اوایل تابستان 
تعداد تخم: جنس ماده می تواند تا ۰۰۰/۲۰ تخم تولید کند. 
طول عمر: ۸ تا ۱۰ سال در طبیعت و تا ۱۶ سال در اسارت 
رشد و تغذیه: دوره دگردیسی از چند ماه (در نواحی جنوبی و گرم تر) تا ۳ سال (در نواحی شمالی و سردتر) متغیر است. تغذیه در زمان لاروی و پس از آن مشابه سایر قورباغه های خوراکی است و باید به کیفیت غذا و میزان آنها توجه ویژه ای نمود.

 

     




تاریخ: پنج شنبه 9 مهر 1394برچسب:قورباغه ف پرورش , قورباغه آمریکایی, رانا,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

موجودات عمیق ترین و تاریک ترین بخش دنیای آبی

        عکسهای زیر آبی جدید زیستگاه جانداران اعماق دریا در هاوایی را به شیوه ای به نمایش گذاشته است که تا به حال دیده نشده است. این تصاویر زیبا در تاریکی شب و با استفاده از نور فلش ویژه ای ثبت شده است تا بتواند شگفتی های جهان رنگارنگ زیر آب را به خوبی نمایان سازد. در میان این تصاویر پرتو ایکس مانند، تصاویری از هشت پاهای کمیاب، عروسهای دریایی و میگوها وجود دارند. این جانداران که هر یک طولی برابر چند سانتیمتر دارند را تنها می توان در سواحل "کایلوا-کُنا" یافت.
"جاشوا لمباس" عکاس 25 ساله این تصاویر می گوید برای ثبت آنها بیش از 400 بار در آبهای تاریک غواصی کرده است. وی برای زیباتر شدن این عکسها تا تاریک شدن هوا صبر می کرد و سپس چهار کیلومتر مسافت را با قایق به میان آب دریا می رفت و در نهایت موتور قایق را خاموش کرده و در آب به غواصی می پرداخت.
خاموش بودن و تاریک بودن محیط باعث می شد وی بتواند به راحتی پلانکتونها را مشاهده کرده و عکس آنها را به ثبت برساند. وی از نور فلش ویژه و ضد آبی برای نوردهی بسیار کوتاه به جانداران استفاده می کرده است تا در تصویر آسیبی به رنگ طبیعی آنها وارد نیاید.
به گفته "لمباس" تمامی نورهای دیده شده در تصاویر ناشی از بازتاب طبیعی نور توسط رنگدانه های موجود در بدن این جانداران است.

 

 

 




تاریخ: یک شنبه 31 خرداد 1394برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

تاثیر مثبت آکواریوم بر بیماران :
       روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، با توجه به تاثیر مثبت ماهی های زنده بر بیماران، خانواده ها ی بیماران و کارکنان مراکز پزشکی، شمار بسیاری از مراکز و موسسات پزشکی به آکواریوم های بزرگ تجهیز می شوند.
تحقیقی در آمریکا نیز نشان داد وجود آکوریوم در بخش سالمندان مصرف مواد غذایی را در بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می دهد.
نگاه کردن به آکواریوم بر روی بیماران تاثیرات مثبتی دارد.
بیماران برای مشاهده تغییرات در آکواریوم از اتاق های خود خارج می شوند و با سایر بیماران و خانواده هایی که برای ملاقات آمده اند دیدار می کنند. در واقع محل قرار گیری آکواریوم به محل ملاقات ها تبدیل می شود.

 

      پروفسور موریس میمون رییس بخش جراحی پلاستیک و سوختگی های شدید بیمارستان سن لوئی در پاریس می گوید بیماران ماهی ها را شناسایی می کنند، ماهی های ضعیف را مشاهده می کنند، از تولید مثل آنها شوق می کنند و همچنین شاهد مرگ برخی از آنها خواهند بود. آکواریوم به بیماران فرصت مشاهده زندگی ماهی ها را می دهد و همچنین آب اثر آرام بخش دارد.

       در مورد این نوع تجربه ها تحقیقات اندکی صورت گرفته است زیرا تعیین اثرات آن دشوار است. برخی تیم های تحقیقاتی موفق شده اند تاثیرات آکواریوم بر فشار خون را اندازه گیری کنند. این تحقیقات حاکی است با بیست دقیقه نگاه کردن به آکواریوم فشار خون به طور قابل توجهی کاهش می یابد که این کاهش تا چند ساعت تداوم دارد.

        تحقیقی در آمریکا نیز نشان داد وجود آکوریوم در بخش سالمندان مصرف مواد غذایی را در بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می دهد.

به علاوه برخی از مراکز پزشکی دریافتند وجود آکواریوم موجب کاهش ابتلا به زخم بستر در بیمارانی می شود که برای مدت طولانی بستری می شوند زیرا آکواریوم آنها را تشویق می کند بیشتر از جای خود برخیزند.

        در بیمارستان روبر دوبره پاریس آکواریوم در روانپزشکی کودکان برای کمک به بیماران مبتلا به اختلالات تغذیه مورد استفاده قرار می گیرد.

پروفسور رافائل ویال رییس بخش جراحی ارتوپدی و ترمیمی کودکان بیمارستان آرمان تروسو پاریس در سال دوهزار و دوازده آکواریوم هزار و دویست لیتری آب های گرمسیری را در بخش خود راه اندازی کرد.

وی مشاهده کرد کودکانی که به آکواریوم نگاه کرده اند حرکات دردناک را بهتر تحمل می کنند و اثرات آن تا حدود پانزده دقیقه ماندگار است. پروفسور ویال می گوید این مسئله تحقیقات بسیار در مورد موثر بودن فنون سرگرمی در مبارزه با درد در میان کودکان را تایید می کن




تاریخ: چهار شنبه 7 آبان 1393برچسب:آکواریوم , تاثیر مثبت , بیماران ,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

    

محقق ایرانی از آرتمیا باتری زیستی ساخت

   پژوهشگران کشورمان موفق به تولید باتریهای زیستی شدند که این باتری با استفاده از نوعی بیوپلیمر که از سخت پوستی بنام آرتیمیا گرفته می شود تولید شده قابلیت شارژبا آب قند و بازیافت در خاک گلدان را دارد

مریم صابری یکی از محققان این پروژه در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه ماده اصلی این باتری نوعی بیوپلیمر به نام "کیتوسان" است، گفت: بهترین نوع این بیوپلیمر ازموجودی بنام آرتمیا که در دریاچه ارومیه به دست می آید که برخلاف محققان داخلی  گروههای تحقیقاتی خارجی بر روی آن تحقیقات زیادی انجام داده اند. در این پژوهش با تحقیقاتی که بر روی این نوع سخت پوست انجام شد موفق به تولید این بیوپلیمر شدیم.

 وی با بیان اینکه دراین باتریها از نانوتیوب کربنی برای افزایش رسانایی باتری استفاده شد، اظهار داشت: الکترولیت این باتری از بیوپلیمر "کیتوسان" و "مش" کلکتور آن نیز از استیل ضد زنگ ساخته شد. 

باتری بیوپلیمری با آب قند شارژ می شود

صابری، غیر سمی بودن، قابل بازیافت بودن و سبک بودن را از مزیت های این باتری ذکر کرد و ادامه داد: این باتری بیوپلیمری قابل شارژ (rechargeable) است که هم با جریان برق و هم با آب قند قابل شارژ است. این باتری دارای کارتریج است که با قرار دادن در آب قند شارژ می شود. آزمایشهای ما نشان داد که بهترین نوع قند برای شارژ این باتری قند "گلوکز" است.

 وی با تاکید بر اینکه هر سلول این باتری 5/1 در 5/1 سانتیمتر و به ضخامت دو میلیمتر است ادامه داد: این باتری در مدت 24 ساعت 07/1 میلی ولت نیرو تولید می کند و برای یک مدار الکتریکی که نیاز به پنج ولت نیرو دارد با سری کردن چند در سلول در کنار هم می توان نیروی مورد نیاز را تولید کرد. از این رو وزن این باتریها بسته به تعداد سلولهایی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

 این پژوهشگر به کاربردهای این باتری اشاره کرد و به مهر گفت: این باتری در وسایل قابل حمل مانند نوت بوکها و موبایل قابل استفاده است. از این باتریها به دلیل شارژ شدن با آب قند می توان برای روباتهای مین یاب که باید ساعتها به دور از شهر به جستجو ادامه دهند قابل استفاده است.

 وی اضافه کرد: این فناوری برای اولین بار در ژاپن توسط کمپانی "سونی" تولید شد و به دلیل بالا بودن هزینه های تولید در حال حاضر به صورت سفارشی تولید می شود.

 باتریهای زیستی قابل بازیافت است

 صابری با اشاره به اینکه دولتها برای بازیافت باتریهای "لیتیومی" و "سربی" هزینه های زیادی را متحمل می شوند اضافه کرد: این باتریها قابل بازیافت است به گونه این که در صورت فرسوده شدن آن می توان آن را در خاک گلدان گذاشته شود تا به مصرف گیاه برسد.




تاریخ: دو شنبه 5 آبان 1393برچسب:باتری زیستی , آرتمیا , محقق ایرانی,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

   آکواریوم‌ شهری یا اوشناریوم چیست؟

     آکواریوم‌ شهری یا اوشناریوم، به مجموعه‌ای ازآکواریوم‌ها، حوضچه‌ها و مخازن نمایشی ماهی‌ها و آبزیان در مقیاس بسیار بزرگ گفته می‌شود که از پدیده‌های دنیای مدرن هستند. معمولا یک آکواریوم شهری با توجه به وسعت مجموعه، صدها یا هزاران گونه مختلف از آبزیان را به نمایش می‌گذارد.

در یک دسته‌بندی کلی دراوشناریوم‌ها، پستاندران دریایی، کوسه ها و تلفیقی از گونه های خاص و عمومی به نمایش گذاشته می‌شوند. برخی از اوشناریوم‌ها گونه‌های بسیار خاص با شرایط نگهداری پیچیده را نیز به نمایش می‌گذارند، مانند آکواریوم جورجیا که کوسه نهنگ که یکی از بزرگترین گونه‌های شناخته شده اقیانوس است را در معرض تماشای عموم قرار داده است.

 

ساخت چنین مجموعه‌هایی با توجه به نیازهای مختلف گونه‌ها، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و با توجه به وسعت پروژه و گونه‌های موجود هزینه‌هایی بسیار متفاوت از 5 میلیون تا بیش از یک میلیارد دلار را در دنیا به خود اختصاص داده‌اند، اما علاقه فطری انسان‌ها به طبیعت اقیانوس و موجودات آن همواره موفقیت این مجموعه‌ها را در پی داشته و در اغلب موارد سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه گذاری در این زمینه نموده است




تاریخ: سه شنبه 17 تير 1393برچسب:اوشناریوم, آکواریوم های شهری,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 




تاریخ: سه شنبه 17 تير 1393برچسب:واکشسناسیون ماهی ,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

اطلاعیه سرمایه گذاری درامرتکثیرو پرورش ماهیان زینتی

     شرکت آبزی گستران  سهند آذربایجان ( شرکت تعاونی سهامی عام) در نظر دارد نسبت به جذب سرمایه گذارواجد شرایط در پروژه مجتمع ماهیان زینتی پارک بزرگ تبریز که دارای 16 واحد تکثیرو پرورش و فروش ماهیان رینتی میباشد اقدام نماید .

مراحل کاری انجام شده به شرح ذیل است :

1- تحویل زمین از طرف شهرداری

2- ترسیم وتائید نقشه های اجرایی توسط شیلات استان وسازمان نظام مهندسی کشاورزی

3- اخذ مجوزساخت و ساز از طرف شهرداری

4- اخذ مجوزپروانه تاسیس ازمدیریت امورشیلات وآبزیان ومجوز بهداشتی ازدامپزشکی

5- مراحل اولیه اخذ تسهیلات بانکی ومعرفی سرمایه گذاران به بانک

علاقه مندان و متقاضیان سرمایه گذاری دراین زمینه جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تلفن های 09143036532 و09142456532( مدیر عامل شرکت) تماس حاصل نمایند ./




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

دارویی که به ماهی جان می‌دهد به قیمت جان انسان تمام میشود مطلب ارسالی ازسیامک مهینی      

      همگام با پیشرفت صنعت پرورش آبزیان، مسئله افزایش تولید و تراکم درواحد سطح مطرح می گردد که یکی از معضلات آن توسعه بیماری‌ها و افزایش احتمال بروز آنهاست، در پی این مسئله نیاز به استعمال و مصرف دارو همواره امری ضروری به نظر می رسد.

        «مالاشیت گرین» یکی از داروهای مورد استفاده در پرورش ماهی است. این دارو به دلیل ویژگی های خاص کاربردی از سال 1936 در صنعت شیلات و آبزی پروری مورد استفاده قرار گرفته اما به دلیل کشف اثرات زیانبارآن، بیش از 2 دهه است که استفاده از آن در بسیاری از نقاط دنیا ممنوع گردیده است.

       «مالاشیت گرین» در زمره داروهای ضدمیکروب با مصرف خارجی تلقی می گردد که به دلیل کارایی بسیار بالا در برابر قارچ‌ها، بیشترین مورد مصرف آن در مقابله با نوعی قارچ از خانواده ساپرولگنیاست. ساپرولگنیا یکی از مهم‌ترین آلودگی خارجی درپرورش ماهیان آب شیرین محسوب می گردد که موجب تلفات بالا بویژه در مرحله جنینی ولاروی ماهیان آب شیرین می شود. این قارچ آبی بصورت فوق طبیعی درمنابع تامین کننده آب کارگاه های تکثیر ماهی وجود داشته و موجب کاهش کارایی تکثیر مصنوعی می شود، بطوری که ابتدا روی تخم های مرده ماهی رشد نموده و سپس می تواند به تخم های سالم همجوار سرایت نماید.

 



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 4 خرداد 1393برچسب:مالاشیت کرین ,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 زیست شناسی ماهی شيپ     Acipenser nudiventris

   اولین برجستگی پشتی از سایر برجستگی ها بزرگتر است. صفحات استخوانی بین برجستگیهای پشتی و جانبی را ندارند. لب پایینی برخلاف سایر ماهیان خاویاری یک پارچه و فاقد بریدگی است. در دریای خزر ماهی شیپ مهاجر بوده و برای تخمریزی به رودخانه های کورا، اورال، سفید رود و ندرتاً به رودخانه ولگا مهاجرت مینماید. در سالهای پر آبی حضور شیب در رودخانه های لنکران و آستارا گزارش گردیده است. طبق گزارش عبدالرحمان اف (1962 ) حضور آن در رودخانه ارس تا محل با یرام تپه مورد تایید بوده است. ماهي شيپ به دليل عادات غذايي خود  اغلب آب های کم عمق ( تا 50 متر) با بستر گل و لای را ترجیح داده و بیشترین فراوانی را در نزدیکی مصب رودخانه ها دارد. دو فرم از این گونه وجود دارد، نمونه هایی که ساکن آب شیرین هستند و نمونه هایی که در دریا زندگی نموده و برای تخمریزی به رودخانه ها مهاجرت می نمایند. همچنين وجود دو جمعيت شمالي و جنوبي از اين گونه در درياي خزر مورد تاييد قرار گرفته است. ماهي شيپ به طور موفقيت آميز با درياچه بالخاش سازگار شد و به مرحله صيد تجاري رسيد.

در دریای خزر شیپ از ماهیان و بویژه از گاوماهیان تغذیه می کند و بخش کوچکی از غذای آن را صدفها تشکیل می دهند. در نواحی جنوب شرقی دریای خزر غذای اصلی ماهیان شیپ 80تا120 سانتیمتری را  کراب ها ( تا 70 درصد ) و کیلکا ( 15 درصد ) تشکیل داده اند. کرم ها در کل غذای ماهی شیپ حدود 2 درصد را شامل شده اند.  ماهيان شيپ جوان در مقايسه با چالباش و ازون برون ، تمايل بيشتري به عادت طعمه خواري (شكار ) دارند. مشاهده شده كه معده آنها حاوي نوزادان ماهيان خاوياري و ماهيان ديگر بوده است.

       ماده ها دررود کورا در 14- 12 سالگی و نرها در 9-6 سالگی به بلوغ می رسند. حداقل فاصله بین دو تخمریزی، دو سال می باشد. در رودخانه کورا در دمای 25-15 درجه سانتی گراد در اردیبهشت تا ده خرداد تکثیر انجام گرفته و تا اواخر خرداد نیز ادامه می یابد. ماده های رسیده به طول 160 سانتی متر و وزن 24 کیلوگرم، حدود 4 کیلوگرم تخم دارند. نسبت وزن تخمدان به وزن بدن ماهی از 10/6 تا 22/7 درصد متغیر است. هم آوری مطلق بستگی به اندازه ماهی دارد. درکورا تعداد تخم این ماهی 1290-280 هزار تخم و بطور میانگین 593 هزار تخم می باشد. میانگین تعداد تخم در ارتباط با سن، طول و وزن ماهی همبستگی کاملی را نشان می دهد. تخم ریزی در دمای 13-12 درجه سانتی گـراد شـروع و در 18 درجـه سانتـی گـراد خاتمه می یابد. اولین پیش لاروها بطول 22-20  میلی متر در اوایل خرداد در پائین دست رودخانه حضور پیدا می کنند. دمای مناسب تخمک گشایی 15-11 درجه سانتی گراد است. مرحله رشد جنینی تخمها در حرارت متوسط آب 20 درجه حدود پنج شبانه روز طول میکشد. یکی از دلایل عمده نرسیدن جمعیت این ماهی به انبوهی، طولانی بودن مدت زندگی بچه ماهیان در آب شیرین است که سبب مرگ و میر زیاد آنان شده و بچه ماهیان را در برابر ماهیان ماهیخوار آسیب پذیر می نماید. از طرف دیگر در زمان تخم ريزي گونه هاي ديگر ماهيان خاوياري، شيپ توده هاي تخم آنها را از بین می برد(در ژاوين ، 1949). بچه ماهیان شیپ در تابستان سال اول زندگی، سریع رشد مینمایند. بطوریکه در اواخر خردادماه  طول متوسط آنها به 10/2 سانتیمتر و وزن متوسط به 5/6 گرم میرسد. رشد سریع طولی ماهیان شیپ در سه سال اول زندگی بیشتر مشهود میباشد. در دریای خزر در یک سالگی طولشان 39-23 سانتی متر و وزنشان به 60 -40 گرم می رسد و در ده سالگی 123 سانتی متر طول و 14/1 کیلوگرم وزن دارند. در سالهای بعد رشد کندتر شده، ولی رشد وافزایش وزنی آنان در طول دوره زندگی محسوس است. بطورکلی رشد ماهیان نر نسبت به ماده کندتر است.

ماهی شیپ کمترین تعداد و ذخایر رادر بین گونه های ماهیان خاویاری دریای خزر داشته و در طی دهه 1360 و 1370 در سواحل ایران کمتر از 2% ترکیب صید را شامل می شد. در کارگاههای تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری ایران ماهی شیپ صید شده از دریا بخوبی به تزریق غده هیپوفیز پاسخ می دهد. مشکل محدودیت تکثیر مصنوعی ماهی شیپ در سالهای اخیر در ایران عدم دسترسی کارگاههای تکثیر به تعداد کافی مولدین می باشد. تمايل عمومي به آب شيرين، يكي از ويژگي هاي زيستي ماهي شيپ است. در یک تجربه در شهرستان مرند در پرورش ماهیان خاویاری در استخر، رشد ماهی شیپ بیشتر از رشد ماهیان ازون برون و قره برون بوده است.

 




تاریخ: چهار شنبه 29 آبان 1392برچسب:خواویاری , شیپ,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

کارگاه آموزشی یک روزه تکثیرو پرورش ماهیان زینتی:

 

             کارگاه آموزشی یک روزه تکثیرو پرورش ماهیان زینتی توسط شرکت دنیای زیر آب در تاریخ

92/8/17 با حضور آقایHeiko Bleher در شهر شیراز برگزار میگردد علاقه مندان میتوانند

با شماره های09173160768  و071172244455 تماس حاصل نمایند .




تاریخ: پنج شنبه 16 آبان 1392برچسب:ماهیان زینتی,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

مشخصات ماهی قزل آلای رنگین کمان ونیازهای زیستی آن :

    ماهی قزل آلای رنگین کمان مهمترین گونه آزاد ماهیان پرورشی در آبهای شیرین کشور ما میباشد . طول بدن آن در زمانم بلوغ 25 تا 45 سانتیمتر بوده و حد اکثر به 70 سانتیمتر بالغ میشود . رکورد جهانی صید این ماهی 19108گرم میباشد . این گونه نسبت به سایر آزاد ماهیان به شرایط محیطی از مقاومت بیشتری برخور دار است و محیط متراکم را تحمل مینماید .

مشخصات ظاهری :

مهمترین مشخصات ظاهری این ماهی را میتوان به شرح زیر بیان کرد

- نوار رنگین کمان در پهلوها

- خالهای سیاهدر سطح بدن

- بدن دوکی شکل 

- فلسهای ریز در سطح بدن 

- باله چربی

شرایط پرورش :

      عمده ترین عامل موثر در پرورش ماهیان سرد آبی آب میباشد . که از دو جنبه کیفی و کمی مد نظر قرار میگیرد . کیفیت و کمیت آب ارتباط نزدیکی با هم دارند بطوریکه میتوان کمیت و کیفیت آب را با هم عوض کرده و به جای استفاده آز اب زیاد با کیفیت پایین از آب کم با کیفیت بالا استفاده کرد . از لحاظ کمی در شرایط معمولی برای تولید هر تن ماهی قزل آلا 7 تا 10 لیتر در ثانیه نیاز مندیم که این میزان بستگی کامل به کیفیت آب دارد ( در صورت استفاده از انواع روشهای مکانیزاسیون با این مقدار اب میتوان میزان تولید را بالا برد. )

 




تاریخ: سه شنبه 14 آبان 1392برچسب:قزل آلای رنگین کمان , باله چربی,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

پرورش ماهی قزل آلا(1) :

 مقدمه : یکی از راههای تامین پروتئین مورد نیاز انسانها ، تولید و پرورش ماهی و صید ماهیان از دریا میباشد .منابع آبی بعنوان عامل اصلی در آبزی پروری با محدودیت روبرو میباشد بویژه اینکه در کشور ما میزان بارندگی سالانه حدود یک سوم متوسط بارندگی جهانی بوده و میبایست در جهت بهره برداری بهینه از منابع آب فعالیت نمائیم .

استفاده از منابع آب کشاورزی ، خصوصا منابع آبی خرد ( چاه ها ، چشمه ها و قناتها ) در امر آبزی پروری در سالهای اخیر از توسعه چشم گیری در سطح کشور برخوردار بوده است که از دلایل آن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد

1- زود بازده بودن طرحهای آبزی پروری

2- ایجاد در آمد مناسب و کمک به اقتصاد خانوار روستایی

3- اشتعالزایی

4- آشنایی آسان پرورش دهنده با روشهای پرورش

5- حمایت دولت و دست اندر کاران امر از موضوع پرورش ماهی در منابع آب کشاورزی

به غیر از موارد فوق که مستقیمه برای پذیرش طرح از سوی کشاورزان قابل توجه میباشد موارد زیر نیز در سطح کلان کشور حائز اهمیت بوده و مورد توجه میباشد

1- تولید پروتئین با ارزش غذایی بالا

2- استفاده بهینه از منابع آب و خاک کشور

3- ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در استانهای غیر ساحلی با توجه به ارزش غذایی و دارویی آن برای مصرف کنندگان

4- غنی سازی آب کشاورزی بدلیل وارد شدن مواد پروتئینی به آب از طریق فضولات ماهی که سبب افزایش میزان محصولات کشاورزی و کاهش مصرف کودهای شیمیایی می گردد.

5- کاهش مهاجرت به شهر ها

 




تاریخ: یک شنبه 5 آبان 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

عجیب ترین آبزیان جهان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




تاریخ: پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

پرورش ماهی درقفس:

تاریخچه پرورش ماهی در قفس در جهان :

     اولین قفس های پرورش ماهی دراواخرقرن 19 درجنوب شرق آسیا مورد استفاده قرارگرفتند. این قفس ها ازخیزران ساخته شده و ماهی ها نیز توسط غذای دستی وعمدتا ماهیان هرزوپس مانده های غذایی تغذیه می شدند. اولین قفس های مدرن درسال 1950میلادی ساخته ومورد استفاده قرارگرفتند . جدیدا پرورش ماهی در قفس مورد توجه  پرورش دهندگان قرارگرفته است. عواملی مانند کاهش ذخایرماهیان دریایی ، افزایش مصرف جهانی ماهی وسودآوربودن باعث رونق کارپرورش ماهی در قفس شده است.

پیشینه پرورش ماهی در قفس در ایران :

 1- تجربه ناموفق درسال 1349 درخلیج گرگان ودریاچه سد دز.

2- شروع پرورش انبوه و اقتصادی قزل آلا درقفس دراستان آذربایجان شرقی درسال 1373و پیشتازی استان درکشورشروع شد بطوریکه تعداد قفسهای مستقردردریاچه های پشت سد استان درسال 90به 150 دستگاه و میزان تولید به 150 تن رسیده که رتبه اول کشوریرا شامل میشود.

3- برای اولین باردرکشورپرورش ماهیان خاویاری درقفس درآبهای داخلی در سال 1390 در دریاچه سد ارسباران در استان آذر بایجان شرقی به اجرا درآمده است

 




تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

ارزش غذایی میگو


گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، ماهی و میگو جزو غذاهای با پروتئین بالا محسوب می شوند که

معمولا نیازپروتئینی بدن باید توسط آنها تأمین شود.همچنین میزان کلسترول در۱۰۰گرم میگو

حدود دوسوم میزان کلسترول در یک تخم مرغ ۵۰گرمی است.یعنی در وزن مساوی، میزان

کلسترول میگو یک سوم کلسترول تخم مرغ است. با این تفاوت که در میگو، میزان اسید چرب

اشباع که برای سلامتی مضر است صفر است که می تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند.

بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه راکفلر آمریکا صورت گرفته و به تأیید انجمن متخصصان

قلب آمریکا رسیده و در مجله نظام پزشکی ایران نیز به ثبت رسیده است. کلسترول موجود

در میگوباعث افزایش کلسترول خون نمی شود و اصولا آن چه که علت اصلی افزایش کلسترول

خون است، اسیدهای چرب اشباع به شمار می روند.میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری

به خصوص فسفر و آهن دارد که به ویژه برای کودکان در حال رشد وزنان باردار بسیار مفید

است. نکته قابل توجه دیگر این که در غذاهای دریایی به دلیل کمتر بودن بافت پیوندی به

نسبت سایرغذاهای گوشتی، گوشت آنها نرم تر بوده و این واقعیت به خصوص پس از پخت

مشخص می شود.به همین دلیل غذاهای دریایی و ازجمله میگو برای افراد مسن که به دلیل

وضعیت دهان و دندان کمتر قادر به جویدن وهضم غذا هستند بسیار مفید است.در ارتباط با

اندازه میگو توضیح این که برخلاف تصور عامه میگوهای درشت یا به اصطلاح شاه میگو

به دلیل مسن بودن میگو وسفت شدن عضلات آنها و به زبان دیگر پیر شدن آنها در مقایسه

با میگوهای کوچکتر، خوشمزه نیست و در میگو نیز مانند سایر جانوران مثل مرغ، گاو و

گوسفند نوع کوچکتر آن خوشمزه تراست، دلیل اصلی تفاوت قیمت در میگوهای ریز و درشت

درصد ضایعات آن است.

منبع : پارسی طب




تاریخ: پنج شنبه 11 مهر 1392برچسب:میگو, اسیدهای چرب اشباع, کلسترول,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

آکواریوم وتاثیرآن برکودکان

     تقریبا هیچ کودکی را نخواهید یافت که پیشنهاد رفتن به آکواریوم شهری و تماشای زندگی زیبای موجودات آبزی را رد کند ،بسیاری از کشورها با توجه به این نکته،نگاهی ویژه را در ایجاد ارتباط بین کودکان و اقیانوسها و حفاظت از این اکوسیستم جهانی دنبال میکنند.

      از سال 1984 تا به امروز بیش از دو میلیون دانش آموز از آکواریوم خلایج مونتاری در آمریکا به صورت رایگان بازدید کرده اند. مسئولان این آکواریوم معتقدند در شرایطی که زیست گاه های آبی با خطرات روز افزونی مواجه هستند، برای جلوگیری از این تهدیدات هیچ چیزی مهمتر از آموزش همگانی و رایگان در این زمینه وجود ندارد. آن ها می خواهند شگفتی ها و عجایب اقیانوس، که خانه بسیاری از موجودات زیبا است را به کودکان نشان دهند تا رابطه ای احساسی بین دانش آموزان و حیوانات ایجاد شود و همچنین آن ها را تشویق کنند تا درباره اقیانوس و موجوداتش بیاموزند و در قبالشان احساس مسئولیت کنند. همچنین نکته دیگری که سیاست گزاران این آکواریوم بر آن تاکید دارند این است که تماس بی واسطه با حیوانات، این اعتماد به نفس را در کودکان ایجاد می کند که آن ها می توانند تغییری در روند نابودی اقیانوس ها ایجاد کنند.

آکواریوم و کودک

در کشور های توسعه یافته ای مثل ژاپن، آمریکا و... آموزش پیرامون محیط زیست برای کودکان تا آنجا اهمیت دارد که حتی چند آکواریوم های شهری مخصوص کودکان دایر شده است. به عنوان نمونه با اینکه در شهر دالاس آمریکا یک آکواریوم و یک باغ وحش وجود دارد اما آکواریومی به صورت جداگانه و مخصوص کودکان نیز برنامه های گوناگونی را برای کودکان ارائه می کند. مهمانی های بعد از نیمه شب، جشن های تولد، و یک شب خوابیدن در کنار ماهی ها از جمله این برنامه ها است.

کودکی که چنین تجربه هایی را کسب کرده باشد، نه تنها در آینده در مسیر آسیب به طبیعت گام بر نمی دارد بلکه همواره پیشگام مبارزه با این تخریب ها خواهد بود. ضرورت و لزوم وجود چنین فضاهایی در کشور ما نیز بسیار محسوس است. اگرچه هم اکنون گروه های قلیلی در مسیر حفظ و نگهداری منابع و مناظر طبیعی حرکت می کنند، فقدان نیروی انسانی یکی از چالش های پاسداشت از این سرمایه ها است. باید به این مسئله تاکید شود که در کنار ضرورت، پتانسیل حفاظت از محیط زیست نیز، از سرمایه های اجتماعی کشور ما است. مردمان این سرزمین هیچ گاه در تاریخ خود نقشی منفعل در برابر طبیعت نداشته اند. درست است که با رشد شهرنشینی و دور شدن از زیستگاه های طبیعی و سریع شدن روز افزون جریان زندگی، مردم تا حدودی دغدغه حفاظت از طبیعت را فراموش کرده اند اما هنوز می توان بسیاری از حرکت های مردمی در این جهت را ملاحظه کرد. ذکر چند نمونه به ما یادآوری می کند که این پتانسیل تا چه حد در کشور ما زیاد است. حفاظت از تخم لاکپشت های خلیج فارس در جزیره قشم توسط مردم، منتقل کردن جزایر مرجانی خلیج فارس از ساحلی که قرار است در آن بندری توسعه پیدا کند، گشت های شبانه روزی برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی و... که تقریبا از کمتر حمایت مالی ای برخوردار بوده اند، همه و همه یادآور این نکته اند که ظرفیت بسیار زیادی برای مقابله با تخریب های محیط زیست در ایران وجود دارد.

اما با همه ی این توضیحات اگر محیط هایی برای آموزش در مورد طبیعت وجود نداشته باشد، آتش این پتانسیل بی هیچ کاربردی رو به خاموشی می گذارد. همانطور که با ذکر نمونه هایی از کشورهای دیگر بیان نمودیم، آکواریوم های شهری می توانند یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف مترقی باشند. در سراسر دنیا نه تنها آکواریوم ها منابع درآمدزای قدرتمندی محسوب می شوند بلکه کارکرد های دیگر و یا شاید کاربردهای مهمتر دیگری نیز دارند. از جمله کارهای پژوهشی و آموزشی ای که در کنار بازدید ها انجام می شود. مطالعه موجودات دریایی، پرنده هایی که زیستگاه های آبی دارند و بسیاری از جانوران و گیاهان که در نزدیکی آب ها زندگی می کنند با دایر کردن یک آکواریوم بسیار راحت تر و دقیق تر انجام می شود.

آکواریوم و کودک

کودک انسانی است که بزرگترین ناخودآگاه را در مقایسه با دیگر اقشار سنی دارد. ظرفیت آموزش پذیری او صد چندان است. حال انتخاب با ما است. مایی که دغدغه ی آینده را داریم. اینکه کودک در چه مسیری گام بردارد بر اساس امکانات و دانشی است که ما در اختیارش می گذاریم. در فقدان فضاهایی مثل آکواریوم های شهری، یا فضاهای مشابه توقع نا به جایی است که از کودکمان بخواهیم از بازی های ویدئویی چشم پوشی کند و با ما قدم در طبیعت بگذارد.




تاریخ: شنبه 6 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

مواردضروری ومهم جهت رعایت واحدهای پرورش قزل آلای سرچاهی

اخیرا با توجه به تلفات وخسارت زیاد وارده به برخی مزارع پرورش قزل آلای سرچاهی لازم دیدم تابرای پیشگیری ازوقوع مواردفوق به پرورش دهندگان ماهی مواردزیر را توصیه نمایم:

1-    مزرعه بایستی مجهز به پمپ برگشت آب ،دستگاهای هواده، پمپ سرچاهی یدکی ، ژنراتور وپمپ گازوئیلی سالم ومستقر درسرچاه واستخرباشد.

2-    دستگاه های هشدارقطع آب وبرق حتما بایستی نصب وسالم باشدوکارکردآنها بصورت مرتب کنترل شود.

3-    سرویس وکنترل مرتب عملکرددستگاه هاضروری است وازسالم بودن آنهاهمیشه اطمینان داشته باشید.

4-    مزرعه خودرابیمه نمایید.

5-    رعایت ظرفیت مزرعه وعدم افزایش آن بدون مشاوره با کارشناس شیلات.

6-    بدون نگهبان ومراقب مزرعه خودرا حتی برای لحظه ای به حال خودرها نکنید زیرا اتفاق ممکن است به محض ترک مزرعه بیافتد.

7-    برجهای هواده مرتبا تعمیر واندازه، ارتفاع،وتعدادطبقات آن رامتناسب بامیزان آبدهی چاه بسازید.

باتوجه به افزایش قیمت نهاده وعدم افزایش متناسب قیمت ماهی به تبع آن توجیه اقتصادی پرورش ماهی پایین آمده وبنابراین ریسک پذیری طرحهاافزایش یافته وچون تلفات ماهی اغلب درتناژبالا اتفاق می افتد خسارت آن نیززیادوجبران ناپذیراست وبدون بیمه هیچگونه حمایتی صورت نمی گیردبنابراین بدون تجهیزمزرعه ورعایت مواردمذکور پرورش ماهی ریسک زیادی خواهد داشت ومعقول است بارعایت تمام موارد مذکورازوقوع حوادث پیشگیری نمائید.

علت های اصلی بروزتلفات وخسارت درمزارع سرچاهی:

1-قطع آب وعدم بکارگیری ژنراتور وپمپ یدکی.

2-قطع آب وعدم اطلاع پرورش دهنده.

3-خراب شدن پمپ آب.

4-عدم کارکردپمپ برگشت وزنراتوربه علت نقص فنی.

5-برق گرفتگی ماهیان به علت عدم رعایت مواردایمنی وخرابی هواده.

6-هواکشیدن پمپ وازبین رفتن برجهای هواده.

7-خراب بودن سیستم های هشدارقطع آب وبرق وعدم اطلاع پروش دهنده ازقطع آب وبرق بخصوص درهنگام شب.

 

 




تاریخ: سه شنبه 2 مهر 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

لسیت شرکتهای مرتبط با آبزی پروری

 

قابل توجه متقاضیان وعلاقه مندان به پرورش ماهی

جهت کسب اطلاعات فنی در خصوص تجهیزات و تاسیسات مورد لزوم درپرورش

ماهی میتوانید از لیست شرکتهای مرتبط با آبزی پروری استفاده نمائید




تاریخ: یک شنبه 24 شهريور 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

12 توصیه مهم وفنی برای سلامتی ماهیان آکواریومی

 1- هر10 تا 15 روزیک سوم حجم آب آکواریوم را سرریزنمائید .( منظور سیفون کردن آب به همراه مدفوع و مواد معلق به بیرون از آکواریوم میباشد ).هرگزبطورمستقیم ازشیرآب بوسیله شلنک ، گالن یا هر چیز دیگرآب را وارد آکواریوم نکنید و24 ساعت قبل ازسرریزآب ازآکواریوم ، آب مورد نیازرا درمخزنی ذخیره نمائید تا آب همدمای محیط گردد وگازکلرموجود درآب ازبین برود ونیزهیچگاه همزمان باعمایات سرریز، فیلتر خود را شستشو ندهید ودرصورت نیازبه نظافت فیلتر، حتما چند روزپس ازسرریزکردن آب این کاررا انجام دهید.

2- آب آکواریوم را ازنظرتغییرشیمیایی آب ( Phو دماو ...) به یکباره وبه میزان زیاد دچارتغییر نکنید تغییر ناگهانی Phآب موجب مرگ ماهیان خواهد شد . اگرقصد تغییر Phرا دارید میبایستی درهرساعت 2/0  Phتغییر یابد تا شوکی به ماهیان وارد نگردد. درضمن تغییرناگهانی دما از3 تا 5 درجه سانتیگراد باعث بوجود آمدن شوک حرارتی درماهیان ودرنتیجه امکان تلفات را خواهد داشت .

3-هنگام وارد کردن ماهی جدید به آکواریوم خودتان ، دمای آب ماهی جدید را با دمای آب آکواریوم همدما نموده و آب ماهی جدید را به آب آکواریومتان هرگزاضافه نکنید و بدقت به رفتارماهی توجه نمائید . اگرنشانه های بیماری مشاهده گردید ماهی را به مدت یک تا دوهفته قرنطینه و تحت درمان قرار دهید .

4- پمپ هوا ، بخاری ،و فیلترآکواریوم را بیش ازیک ساعت خاموش نگه ندارید باکتریهای مفید آب پس از یک ساعت بتدریج شروع به ازبین رفتن میکنند . درضمن اگربرق ندارید ازغذادهی به ماهیان پرهیزکنید .



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 23 شهريور 1392برچسب:توصیه های مهم , سلامتی ماهیان آکواریوم,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

قابل توجه پرورش دهندگان ماهیان زینتی استان 

 

 

 جشنواره سراسری انتخاب برترین ماهیان زینتی ایران درتاریخ هشتم و نهم آبان ماه ساری جاری دراستان اصفهان برگزار می گردد.

جهت ورود به سایت جشنواره به منظور ثبت نام به آدرس www.bikaranabzi-es.ir مراجعه فرمائید.




تاریخ: سه شنبه 19 شهريور 1392برچسب:جشنواره , ماهیان آکواریومی,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 پرورش آرتمیا ارومیانا پارتنوژنزوجلبک تک سلولی دراستخرهای خاکی پایلوت قبادلوی شهرستان عجب شیر

 

                      

   کارمشترکی از شیلات استان آذربایجان شرقی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

    مجری :   مهندس سیامک مهینی

    همکاران  : دکتر حسنی ، مهندس محمدرضا رزقجوکهن ، مهندس حسن آخوندی، تکنسین فرامرز سلطا نی

    سال  اجرا : 1382

     محل اجرا  : شهرستان عجب شیر، روستای قباد لو 

     سطح پرورش : سطح پرورش آرتمیا دوجنسی  2  استخر 2500 متر مربعی  و یک استخر 2500 متر   مربعی برای جلبک

     طول دوره   : 3 ماه

     تولید نهائی : 470 کیلو بیوماس پارتنوژنزازهراستخر2500 متر مربعی در طول 30 روز ( یک ماه )    بعلاوه 110 کیلو سیست تر

 

 




تاریخ: شنبه 16 شهريور 1392برچسب:آرتمیا , پارتنوژنز,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

پتانسیل های آبزی پروری استان آذربایجان شرقی

      شرایط اقلیمی وجغرافیایی خاص منطقه آذربایجان شرقی ، وجود 118 باب سدخاکی ،71 رشته رودخانه دائمی وفصلی ،9533 رشته قنات وچشمه ،20277 حلقه چاه عمیق ونیمه عمیق وواقع شدن درحاشیه دریاچه ارومیه ، استان آذربایجان شرقی را ازقطبهای توسعه شیلات دربین استانهای غیرساحلی کشورقرارداده است به گونه ای که با اجرای طرحهای توسعه شیلات تا پایان برنامه چهارم توسعه تولید 3500 تن ازانواع ماهیان سرد آبی وگرم آبی دراین استان را امکان پذیرخواهد کرد .

 

درحاشیه ارس با حفر300 حلقه چاه میتوان به تولیدی به میزان 3000 تن ماهی سرد آبی دست یافت .درحاشیه دریاچه ارومیه نیزتکثیروپرورش آرتمیا میتواند زمینه مناسب سرمایه گذاری وبهره برداری بهینه ازاراضی لم یزرع واشتغال زایی مولد را فراهم سازد .درصورت رفع برخی مشکلات و موانع موجود دراستان میتوان درشرایط قابل حصول به تولید حدود 13000 تن درسال دسترسی پیدا کرد که این مقدارتولید درشرایط آرمانی به میزان 27000 تن میباشد . درخصوص ماهیان زینتی با اتمام مطالعات پارک بزرگ تبریزبا مساحتی حدود 4 هکتاروسرمایه گذاری بخش خصوصی میتوان تولید ماهیان زینتی را به 4 میلیون قطعه درسال دراین استان افزایش داد.




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

                                        تشخیص ماهی تازه وفاسد

علايم ظاهري

ماهي تازه

ماهي فاسد

جلا

ظاهري درخشنده و شفاف

بدون  درخشندگي

آبشش

قرمز ،روشن و عاري از ماده لزج

بي رنگ ، آبشش به راحتي كنده مي شود

چشم

شفاف ، روشن و درخشان

كدر ، فرورفته

سرپوش آبشش

كاملا برجسته و بسته

به حالت خوابيده در می آید

فلسها

درخشان ، براق ، محكم و به بدن چسبیده

كدر ، به راحتي ازپوست جدا میشود

بو

طبيعي و عاري از بوی گندیدگی

بوي زننده

دهان

بسته است

باز است

ديواره شکمی

محكم و داراي قابليت ارتجاعی

به حالت خوابيده در می آید

خون

خون محوطه شكمي روشن

خون ، تيره كمي بوي غیر طبیعی دارد

غوطه وري

خون ، تيره كمي بوي غیر طبیعی دارد

شناور درآب

ترشحات سطح بدن

کمتر

زیاد ، چسبنده وبودار

گوشت

سفیدوبراق و چسبیده به استخوانها

سست ونرم

امعاء و احشاء

طبیعی،سالم ،شفاف، قابل تشخیص

بهم چسبیده، مرطوب ، طحال ترکیده



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 27 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

  استاندارد کیفیت آب برای پرورش ماهی

   استاندارد كيفيت آب ، تعيين آب استخر پرورش ماهي براي گونه هاي رايج گرمابي و

سردآبي ،روش متداول ، ويژگي ها كه توسط كميسيون فني مربوط تهيه و تدوين شده و در

پانصد وپنجاه و هشتمين اجلاسيه و در جلسه كميته ملي استاندارد خوراك و فرآورده هاي

كشاورزي٨٥ مورخ85/1/30 مورد تصويب قرار گرفته است، اينك به استناد بند يك ماده ٣

قانون اصلا ح٣٠قوانين ومقررات مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب بهمن

ماه ١٣٧١ بعنوان استاندارد ملي ايران منتشرمي شود.

      براي حفظ و همگامي و هماهنگي با تحولات و پيشرفت هاي ملي و جهاني در زمينه،

صنايع،علوم و خدمات، استاندارد هاي ملي ايران در مواقع لزوم تجديد نظر خواهد شد و هر

گونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل اين استاندارد ها ارائه شود، در هنگام تجديد نظر در

كمسيون فني مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت .بنابراين براي مراجعه به استاندارد هاي

ايران بايد همواره از آخرين تجديد نظر آنها استفاده كرد.

 استاندارد کیفیت آب برای پرورش ماهی pdf




تاریخ: شنبه 26 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

     ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئین برای بسیاری از مردم دنیا است ماهییها بدو دسته بدون چربی و چرب تقسیم میشوند

الف- ماهیهای بدون چربمعمولا کمتر از 2 درصد چربی داشته و مصرف 100 گرم از آنها بین50 تا80 کیلو کالری انرژی تولید میکند مانند ماهی کاد (cod) ماهی حلوا، ماهی سفید وماهیهای پهن و...

 

 

 

ب- ماهیهای چربدار:معمولا حاوی 10تا25 درصد چربی هستند و مصرف 100 گزم از این ماهیها بین 160 تا 180 کیلو کالری انرژی تولید میکنند. رنگ گوشت آنها تیره تر از ماهیهای بدون چربی است از این ماهیها میتوان مار ماهی ، شاه ماهی ،ساردین ، سالمون ،قزل آلا،و ماهی تن و ... را نام برد .چربی ماهیها از نظر اسیدهای چرب غیر اشیاع غنی است و هضم این چربی نیز با سرعت انجام میشود .ماهی یکی از منابع مهم پروتئین با کیفیت بالاست و در مقایسه با سایر پروتئین های حیوانی در وزن برابر مقدار مشابهی پروتئین با کیفیت بالا دارد

      ماهیهافاقدکربوهیدرات( قند )میباشد .ماهیهای بدون چربی که کمتر از 2 درصد چربی دارند هضم معذی شان کوتاه و حد اکثر 2تا3 ساعت طول میکشد اما ماهیهای چرب که بیش از 8 درصد چربی دارند هضم معذی شان 3تا4 ساعت طول میکشد نتیجه آنکه گوشت ماهی ، گوشتی سالم ، مغذی ، سهم الهضم و مقدار زیادی پروتئین ، اسیدهای چرب غیر اشباع ، ویتامین و مواد معدنی دارد .




تاریخ: چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:سالمون, قزل آۀا, کاد , ساردین ,حلوا ,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

عجیب ترین آبزی دنیا ؛ آبزی که می خندد و دست و پا دارد

نام علمی: اکسولوتل( Axolotl )

نام عمومی: ماهی راه رونده مکزیکی

راسته: دوزیستان

دمای مطلوب: 14- 20 درجه سانتیگراد

رفتار: پرخاشگر؛ با هیچ ماهی دیگری نباید نگهداری شود

حداکثر اندازه: 40 سانتیمتر

حداکثر عمر: 15 سال

اکسولوتل( Axolotl ) مخلوق کوچک و ناشناخته که محبوبیت زیادی بعنوان یک حیوان خانگی دارد. این حیوان به “ماهی راه رونده مکزیکی” مشهور است، اکسولوتل همانند قورباغه و وزغ واقعا دوزیست است.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 مشخصات مزارع تولید ماهیان آکواریومی پروانه دار استان آذر بایجان شرقی

 

ردیف

نام مزرعه

ظرفیت تولیدی (قطعه)

شهرستان

1

سعید علیزاده قویدل

500000

مرند

2

اصغر عرفان

100000

تبریز

3

میرعلی سیدصفوی

100000

تبریز

4

اعظم زارعی

75000

مرند

5

ناصرعلیزاده

400000

آذر شهر

6

ابراهیم بیگ محمدی

250000

آذرشهر

7

صالح بیگ محمدی

250000

آذرشهر

8

ناصر علیزاده وعباس نصرتی  

75000

آذرشهر

9

مهدی آهنگرانی

75000

بناب

10

مهرداد نظری

200000

شبستر

11

یوسف کشتمند

50000

اسکو

12

رسول عبد الکریم وند

50000

مراغه

13

شهناز زارع

50000

تبریز

14

حسن نصیر زاده

50000

بناب

15

 محمد رضا نوری مهر 

50000

تبریز

16

روح الله مختاری

50000

بناب

17

بهدادولی پور

100000

تبریز

18

کورش ملک زاده

50000

تبریبز

19

محمدرضا کاخ ساز

100000

تبریز

20

سهراب عبدالرحمانی

75000

بناب




تاریخ: یک شنبه 20 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

پروژه های انجام شده آموزشی ترویجی مدیریت امور شیلات وآبزیان

در سال1391

ردیف

عنوان پروژه

پیشرفت پروژه

1

اموزش پرسنل

2096  نفر ساعت

2

اموزش بهره برداران

406 نفر روز

3

اموزش در اداره زندان ها

210 نفر روز

4

جشنواره ترویج فرهنگ مصرف آبزیان

2780 نفر روز

5

اموزش طبخ ابزیان

1115نفر روز




تاریخ: پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

لیست کارشناسان آبزی پروری درشهرستانهای استان آذربایجان شرقی

 

ردیف  شهرستان  کارشناس آبزی پروری در شهرستان  تلفن
1 آذرشهر  ممقانی 0412-4221115
2 اسکو فرشبافیان 0412-3225281
3 اهر  ریحانی 0426-2223073
4 بستان آباد رحیمی 0432-4124440
5 بناب  دشتبان 0412-7238033
6 تبریز مهینی 0411-5264160
7 جلفا حافظی 0492-3022191
8 سراب  چلنگری 0431-2223005
9 شبستر خواجه نصیری 0471-2222700
10 کلیبر احمدی 0427-4223131
11 مراغه  زبرجد 0421-2224949
12 عجب شیر  افتخاری 0422-6227407
13 مرند سید زاده 0491-2222092
14 ملکان  علیپور 0422-8226464
15 میانه   شاهمحمدی 0423-2234848
16 ورزقان شجاعی 0427-3242519
17 هریس رحیم لو 0432-6122272
18 هشترود نوری 0424-6221570
19 چاراویماق فرتاش 0424-6722353
20 خدافرین عزیزی 0427-5332147



تاریخ: پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

تولید جهانی پرورش در قفس :

 

   محدودیت های موجود در بهره برداری از منابع آبی، باعث نوجه به توسعه پرورش ماهی

  در قفس و جایگزینی آن با فعالیت های صیادی شده است بعنوان نمونه در کشورچین درخلال

  سالهای 2003 تا 2010 میلادی با حمایت دولت، بیش از 30 هزارفروند انواع شناور صیادی

حذف  شده و بیش از 200 هزار نفرصیاد شاغل شناورهای خود را رها کرده و به بخش پرورش

ماهی  (عمدتاً پرورش درقفس) روی آورده اند.



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:پرورش ماهی در قفس,خاویاری ,سالمون,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

تاریخچه شیلات استان آذربایجان شرقی

      براساس اطلاعات موجود ، فعالیتهای شیلاتی در سطح استان قبل ازسال 1367 دارای تشکیلات منسجم و مشخص نبوده و در سال مزبور در قالب معاونت امور دام و آبزیان استان فعالیت تشکیلاتی خود را با تعداد 4 نفر پرسنل آغاز نمود در اواخر سال 1372 با پیگیری مسئولین استانی ، اداره کل شیلات منطقه یک شامل استانهای آذربایجان شرقی ، زنجان و اردبیل به مرکزیت آذربایجان شرقی تشکیل و فعالیت خود را تا سال 1377 ادامه داده است . از سال 1377 به تدریج استانهای زنجان و اردبیل از این مجموعه منفک و این سه استان فعالیتهای شیلاتی خود را به صورت مستقل ادامه داده اند . پس از ابلاغ قانون تشکیل سازمان شیلات ایران در سال 1383 و تفکیک شیلات استانهای ساحلی و غیر ساحلی و تعریف چارت سازمانی جدید برای آنها ، اداره کل شیلات استان آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استانهای غیر ساحلی منحل و در حال حاضر تشکیلات سازمانی آن در قالب مدیریت امور شیلات و آبزیان استان آذربایجان شرقی و به عنوان زیر مجموعه ای از معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان به فعالیت خود ادامه می دهد .این مدیریت در شرایط کنونی دارای تعداد 14 نفر پرسنل با مدارک تحصیلی ذیل می باشد .

کارشناس ارشد 5 نفر

لیسانس 6 نفر

فوق دیپلم 3 نفر

تشکیلات تفضیلی مدیریت امورشیلات وآبزیان استان :

همانگونه که اشاره گردید مدیریت امورشیلات و آبزیان ازواحدهای ذیل تشکیل گردیده است .

- حوزه مدیریت شامل مدیر، معاون فنی ، مسئول دفتر، تدارکات ، راننده ، اموراداری ، بایگانی و طرح و برنامه

- واحد تکثیروپرورش آبزیان

- واحد امورفنی آبزی پروران

- واحد بهبود کیفیت ، فرآوری و بازار آبزیان

- واحد تغذیه و تولید غذای زنده



ادامه مطلب...
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

انتخاب محل مناسب برای پرورش ماهی قزل آلا:

عامل اساسي تعيين كننده محل مناسب پرورش ماهي قزل آلا عبارتند از:

1- دسترسي به آب مناسب

2- دسترسي به خاك مناسب

3- شكل وتوپوگرافي مناسب زمين

4- داشتن برق

5- جاده دسترسی

دسترسی به آب مناسب :

مزرعه پرورش ماهي بايد درمكاني احداث شود كه آب موردنيازطرح قابل تامين باشد منابع آبی مناسب لرای پرورش ماهی قزل آلا چاه ، جشمه ،رودخانه دائمی ، قنات میباشد.

نکته مهم متناسب بودن شرایط آب با نیازماهی قزل آلا میباشد.




تاریخ: چهار شنبه 9 مرداد 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

پرورش ماهیان خاویاری در قفس دراستان آذربایجان شرقی :

 

        با مطالعات اولیه انجام گرفته درسال 89 توسط کارشناسان مدیریت امورشیلات استان آذر بایجان شرقی، دریاچه سد ارسباران برای پرورش ماهیان خاویاری مناسب تشخیص داده شد. لذا برای اولین بار در سطح کشور پرورش ماهیان خاویاری در قفس در آبهای شیرین ، در دریاچه سد ارسباران واقع دربخش آبش احمد شهرستان کلیبر به اجراء گذاشته شد . دراین طرح تحقیقاتی با مشاوره موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر تعداد هزار قطعه فیلماهی 100 گرمی در مورخه 90/6/10 در یک دستگاه قفس رهاسازی گردید. قفس مورد استفاده شناوربوده و دارای بدنه پلی اتیلنی و گنجایش 392 متر مکعب میباشد. فیلماهیان با استفاده از غذای دستی مورد تغذیه قرار گرفتند.

 

این ماهیان در طی 23ماه رشدی معادل 5 کیلوگرم داشته و به میانگین وزن 1/5 کیلوگرم رسیده اند.  ضریب تبدیل غذا در طی این مدت 1/38 بوده است. پائین بودن ارتفاع از سطح دریا و بالا بودن دمای نسبی هوا در این منطفه باعث گردید فیلماهیان در طول سال فرصت بیشتری برای تغذیه و رشد داشته باشند و به وزن های بالاتری برسند. علاقه مندان به پرورش ماهیان خاویاری میتوانند دراین مورد سرمایه گذاری نما یند




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان
 
ردیف نام ونام خانوادگی سمت شماره تلفن تماس
1 محمد صمد زاده مدیر امور شیلات و آبزیان        0411-4494135
2  مجید فانی حنیفه جانشین مدیر شیلات و ابزیان 0411-4494130
3  فرهاد فرخ مهر کارشناس مسئول تکثیرو پرورش آبزیان
0411-4494134
4  محمد رضا رزقجو کهن   کارشناس مسئول امور فنی آبزی پروران  0411-4494139
5  مجید نصرتلو کارشناس مسئول بهبود کیفیت فرآوری و بازاریابی 0411-4494136
6  داود غنی نژاد  کارشناس تکثیرو پرورش ماهیان خاویاری
0411-4494137
7   سیامک مهینی  کارشناس تکثیرو پرورش ماهیان زینتی و گرم آبی
 0411-4494137
8  امید اسماعیل نژاد  کارشناس تکثیرو پرورش ماهیان سرد آبی
0411-4494132
9 راحله هاشمی نژاد  کارشناس تکثیرو پرورش
 0411-4494138
10  حسن ولی خانی   کارشناس فنی امور آبزی پروران  0411-4494139
11   ابراهیم ناوه کار    کارشناس فنی امور آبزی پروران  0411-4494132
12   محمد حسین علیزاده  کارشناس بهبود کیفیت فرآوری و بازاریابی  0411-4494141
13  احمد حسین پور  کارشناس بهبود کیفیت فرآوری و بازاریابی  0411-4494136
14  منظر آذر نیا  متصدی امور دفتری  0411-4494138



تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

 

      شرح وطایف مدیریت امورشیلات وآبزیان آذربایجان شرقی :

1- برنامه ریزی جهت شناسایی ظرفیتها و امکانات بالقوه تکثیرو پرورش آبزیان درسطح استان

2- بررسی و برنامه ریزی درخصوص شناسایی اراضی مستعد توسعه آبزی پروری

3- نظارت و بررسی روشهای مختلف بهبود کیفیت ، فر آوری ، حمل و نقل و نگهداری آبزیان

4- بررسی و ارائه روشهای نوین پرورش آبزیان

5- برنامه ریزی به منظورآموزش وترویج فعالیتهای آبزی پروری

6- ساماندهی وارائه خدمات کارشناسی واطلاعات فنی و تخصصی به متقاضیان سرمایه گذاری

7- کنترل ونظارت برکلیه فعالیتهای آبزی پروری

8- برنامه ریزی برای تنظیم طرحها و نظارت برحسن اجرای اهداف و برنامه های مصوب

9- برنامه ریزی و سازماندهی اهداف کوتاه مدت و میان مدت برای تولید انواع آبزیان و مصرف آن در چهار چوب موافقتنامه های مبادله شده با معاون برنامه ریزی استانداری شده




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

با سلام.به وبلاگ مدیریت امور شیلات و آبزیان استان آذر بایجان شرقی خوش آمدید در صورت استفاده از تمامی امکانات وبلاک خواهشمند است عضو شوید.




تاریخ: 1 فروردين 1398برچسب:,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 13
بازدید ماه : 213
بازدید کل : 33575
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1