آپلود عکس آپلود عکس آپلود عکس _Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="468" height="60" menu="true" scale="exactfit"> Make your flash banner free online Make your flash banner free online اطلاعیه برگزاری کلاسهای آموزشی
مدیریت امور شیلات و آبزیان آذربایجان شرقی
تکثیرو پرورش آبزیان و فعالیتهای شیلاتی

اطلاعیه

        با توجه به استقبال همشهریان عزیز درخصوص برگزاری کلاسهای آموزشی شیلاتی مدیریت شیلات و آبزیان استان درنظردارد در تاریخ 25 و 26 مهر ماه کلاس آشنایی با تکثیرو پرورش زالوی طبی به مدت 2 روز وکلاس آشنایی با پرورش ماهیان سرد آبی از تاریخ 27و28و29 مهرماه به مدت سه روز برگزارنماید علاقه مندان میتوانند جهت ثبت نام و حضوردرکلاسهای فوق به آدرس ذیل مراجعه نمایند  

 

         

 

تبریز خیابان عباسی ایستگاه حاجی هاشم روبروی پارک چشم انداز مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان تلفن      81 - 35276280




ارسال توسط کارشناسان شیلات استان

      پرورش قورباغه 

      کشور ما با داشتن شرایط آب و هوایی مساعد برای پرورش گونه های تجاری قورباغه از این پتانسیل و ظرفیت برخوردار است که به جمع کشورهای بزرگ تولید و صادرکننده این جانور بپیوندد. وجود نواحی گرم و مرطوب در جنوب و مرطوب و معتدل در شمال کشور، بهره مندی از تالاب ها و آبگیرهای بسیاری در کشور و امتیازات مثبتی از قبیل فراوانی بالای غذای زنده برای تغذیه ی این جانور این امکان را برای کشور فراهم ساخته است که بتواند موفق تر از بسیاری کشورها در این صنعت و تجارت پررونق حضور یابد.

اهداف پرورش 
      صادرات گوشت این جانور به صورت تازه، منجمد و کنسروی، تهیه چرم از پوست، تولید کودهای کمپوست با کیفیت بالا از اندام های داخلی و کمک به کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، اشتغال زایی، صادرات و درآمدزایی و... 

فیزیولوژی و طبقه بندی علمی 
       قورباغه جانوری است از رده ی دوزیستان (Amphibia) و راسته ی بی دمان (Anura). اندام های خلفی آن طویل اند که باعث جهش حیوان در حرکت شده و نیز حیوان به وسیله ی این اندام های طویل به خوبی در آب شنا می کند. قلب قورباغه ۳ حفره ای و متشکل از ۲ دهلیز و ۱ بطن است. در دهان قورباغه دو سوراخ کوچک اضافی دارد که با کیسه های صوتی در ارتباط هستند. قورباغه ها لقاح خارجی دارند. نوزاد قورباغه در موقع خروج از تخم کاملا آبزی است و در آب های راکد میزیدو پس از دگردیسی می تواند در خاک نیز زندگی کند. قورباغه بالغ باید برای تنفس به سطح آب بیاید اما می تواند چند دقیقه زیر آب بماند و اکسیژن محلول در آب را از راه پوست و خصوصا پوست نواحی خلفی مثل لگن جذب کند. 
تفاوت قورباغه ها با وزغ ۱- وزغ حرکت جهشی ندارد ۲ – مردمک چشم وزغ ها عمودی ولی در قورباغه ها گرد است. ۳- قورباغه ها معمولا بدن نرم و مرطوب دارند و در نزدیکی آب ها زندگی می کنند ولی وزغ ها پوست خشک و زگیل مانند دارند. 

گونه های دارای ارزش تجاری 
     درجهان از سرده ی Rana چند گونه از نظر مصرف انسانی ارزش بالاتری دارند که شامل: قورباغه پلنگی (Rana pipiens)، قورباغه سبز (Rana clamitans)، قورباغه اردک ماهی (Rana palustrist) و قورباغه بزرگ آمریکایی (Rana catesbeiana)، می شود. همچنین قورباغه مردابی (Marsh frog) که در ایران و به خصوص مرداب انزلی به وفور یافت می شود نیز دارای ارزش تجاری و غذایی بالایی است. از قورباغه بزرگ آمریکایی به جهت درشت اندامی از تمام بدنش جهت مصارف تغذیه ای استفاده و در گونه های دیگر فقط از ران آنها استفاده می شود. 
در ادامه به معرفی ۲ گونه قورباغه مردابی و قورباغه بزرگ آمریکایی می پردازیم. 



قورباغه مردابی Marsh Frog 
اسم علمی: Rana ridibundus 
طول قورباغه بالغ: حداکثر ۱۷ سانتی متر، نرها حدود ۱۲ سانتی متر 
وزن قورباغه بالغ تا ۵۰۰ گرم 
گسترش جغرافیایی: این گونه در اکثر نقاط دنیا پراکندگی دارد و گونه ای جهان شمول است و از نظر خوراکی و تجاری گونه ای بسیار مهم به شمار می آید. 
تولیدمثل و تخم گذاری: در فصل بهار و آب های کم عمق 
تعداد تخم: حدود ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ تخم که بسته به سن و جثه متغیر است. 
رشد و تغذیه: تغذیه در دوره لاروی از بی مهرگان و گیاهان آبزی است و پس از دگردیسی از حشرات، کرم های خاکی، عنکبوت ها و... 


قورباغه بزرگ آمریکایی: American Bullfrog 
اسم علمی: Rana catesbeiana 
طول قورباغه بالغ ماده: ۱۵-۹ سانتی متر (در بعضی موارد تا ۲۰ سانتی متر) 
گسترش جغرافیایی: این قورباغه بومی نواحی آمریکای شمالی است و هم اینک در بسیاری از نواحی جهان مثل: آسیا جنوب آمریکا و اروپا یافت می شود. 
تولیدمثل و تخم گذاری: اواخر بهار و اوایل تابستان 
تعداد تخم: جنس ماده می تواند تا ۰۰۰/۲۰ تخم تولید کند. 
طول عمر: ۸ تا ۱۰ سال در طبیعت و تا ۱۶ سال در اسارت 
رشد و تغذیه: دوره دگردیسی از چند ماه (در نواحی جنوبی و گرم تر) تا ۳ سال (در نواحی شمالی و سردتر) متغیر است. تغذیه در زمان لاروی و پس از آن مشابه سایر قورباغه های خوراکی است و باید به کیفیت غذا و میزان آنها توجه ویژه ای نمود.

 

     




تاریخ: پنج شنبه 9 مهر 1394برچسب:قورباغه ف پرورش , قورباغه آمریکایی, رانا,
ارسال توسط کارشناسان شیلات استان
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 8
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 208
بازدید کل : 33570
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1